Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Formální aspekty podnikání (KMEP / KB068)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMEP / KB068 - Formální aspekty podnikání, Fakulta výrobních technologií a managementu, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Právní vymezení podnikatelské činnost2. Podnikatelé, podnik, firma, obchodní rejstřík3. Formy individuálního a kolektivního podnikání v Česku4. Založení, vznik, podnikatelský život a zánik podnikatelských subjektů5. Jednání podnikatelských subjektů, jejich orgány, zastoupení6. Obchodní společnosti, jejich základní charakteristika a vzájemné srovnání7. Družstvo, státní podnik8. Veřejnoprávní podnikatelské subjekty9. Závazkové vztahy obecné a obchodní, právní úprava s ohledem na dualismus českéhosoukromého práva (relativní a absolutní obchody, absolutní neobchody)10.Vzorové závazkové vztahy v obchodním a občanském zákoníku11.Čas jako právní skutečnost (lhůty, promlčení, prekluze)12.Obchodní soutěž, ochrana proti nekalostem13.Práva z duševního a průmyslového vlastnictví, jejich ochrana14.Soudní řešení obchodních sporů a krizové řízení15.Pojem, účel a vývoj pracovního práva16.Hlavní oblasti právní úpravy provedené zákoníkem práce17.Vznik, změny a skončení pracovního poměru18.Výkon práce mimo pracovní poměr19.Formy odpovědnosti za porušení povinností vyplývajících z podnikatelské činnosti20.Škoda a její náhrada

Literatura

Eliáš, K., a kol. Kurs obchodního práva - Obchodní závazky, Cenné papíry. 1996. Dědič, J., a kol. Právo v podnikání. 1998. Dědič, J., Švarc, Z., a kol. Učebnice práva pro ekonomy. 1994. Jouza, J. Zákoník práce a předpisy souvisící - komentář. 1998. Kohout, A., Horzinková, E. Živnostenský zákon a předpisy souvisící, 6. Vydání. 1998.

Garant

ThMgr. JUDr. Milan Zamrazil

Vyučující

ThMgr. JUDr. Milan Zamrazil