Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Cizí jazyk A I (KMEP / KX008)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMEP / KX008 - Cizí jazyk A I, Fakulta výrobních technologií a managementu, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Kurz zahrnuje všechny podstatné složky jazykové výuky: ústní a písemné vyjadřování, porozumění, nácvik výslovnosti a čtení, technickou slovní zásobu v rámci témat:1. Engineering / Ingenieurwesen2. The History of Engineering/ Geschichte des Ingenieurwesens3. Civil Engineering / Bedeutung des Ingenieurwesens4. Main Branches of Civil Engineering / Fächer des Ingenieurwesens5. Engineering Functions / Aufgaben und Verantwortung eines Ingenieurs

Získané způsobilosti

Studující si osvojí zhruba 100 slov a slovních spojení technické terminologie z oboru inženýrství. Studenti se naučí vyjadřovat k tématu historie inženýrství, civilní inženýrství, odvětví civilního inženýrství, inženýrské funkce. Studenti také dokážou diskutovat o technických tématech, budou schopni stručně popisovat problémy inženýrství, číst a prezentovat technické a vědecké články tykající se oboru.

Literatura

Michňová, I. Buisness Deutsch, Grada, Praha 2006. Hegerovám V., Zahradníček, T. a kol. Česko-německý a německo-český odborný slovník vědy, techniky a ekonomiky, Olomouc, 2003. Stančík, L. Engineering Language II, III. FVTM 2003, 2006. Matic, D., Kovač, M., Sirkovic, N. English for Electric Engineering and Computing, FESB, Split, 2009. Filatová. Technical English, FVTM, 2012.

Garant

Mgr. Olga Filatova

Vyučující

Mgr. Olga FilatovaPaedDr. Soňa MísteckáIng. Ivana SpínováRenata Vaňková