Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Cizí jazyk A II (KMEP / KX016)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMEP / KX016 - Cizí jazyk A II, Fakulta výrobních technologií a managementu, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Kurz zahrnuje všechny podstatné složky jazykové výuky: ústní a písemné vyjadřování, porozumění, nácvik výslovnosti a čtení, technickou slovní zásobu v rámci témat:1. Material Engineering Properties - General Physical Properties / Allgemeine Materialeigenschaften2. Material Engineering Properties - Mechanical Properties / Mechanische Materialeigenschaften3. Material Engineering Properties - Thermal Properties / Thermische Materialeigenschaften4. Material Testing- Tensile Test / Werkstoffproben - Test der Dehnbarkeit5. Manufacturing Processes / Herstellungsprozess

Získané způsobilosti

Studující si osvojí zhruba 100 slov a slovních spojení technické terminologie z oboru Materiálové inženýrství, Výrobní procesy, Vlastnosti materiálů, Testovaní materiálů. Studenti se naučí popisovat vlastnosti materiálů, průběh zátěžové zkoušky, obecné výrobní procesy. Dokážou také vysvětlit klasifikaci materiálů, výrobních zařízení a jejich použití. Naučí se dále mluvit o novinkách v oboru Materiálového inženýrství. Budou schopni stručně popisovat problémy výroby, číst a prezentovat technické a vědecké články týkající se uvedených témat.

Literatura

Hegerová V., Zahradníček T. a kol. Česko-německý a německo-český odborný slovník vědy, techniky a ekonomiky. Olomouc, 2000. ISBN 80-7182-110-1.Myšková, Z., Návratová, B., Návratová, J. Němčina pro strojírenské obory, Ingormatorium, Praha 2008. Filatová. Technical English, FVTM, 2012. Buhlman R., Fearns, A. Technisches Deutsch für Ausbildung und Beruf, Verlag Europa-Lehrmittel, 2013.

Garant

Mgr. Olga Filatova

Vyučující

Mgr. Olga FilatovaIng. Ivana SpínováRenata Vaňková