Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Řízení lidských zdrojů (KMEP / KX049)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMEP / KX049 - Řízení lidských zdrojů, Fakulta výrobních technologií a managementu, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Řízení lidských zdrojů a jeho úloha v podniku.2. Personální plánování.3. Analýza pracovních míst.4. Získávání, nábor pracovníků.5. Výběr pracovníků.6. Přijímání a orientace pracovníků.7. Hodnocení pracovníků.8. Rozmisťování, propouštění a penzionování pracovníků.9. Celoživotní vzdělávání pracovníků, zvyšování kvalifikace.10. Odměňování pracovníků, mzdová politika, motivace.11. Pracovní vztahy.12. Péče o pracovníky.13. Personální informační systém.

Získané způsobilosti

Student získá základní znalosti o personálních činnostech, vykonávaných v rámci personálního řízení podniku,student dokáže vyjádřit požadavky na přijetí nového pracovníka,student se orientuje v personální oblasti podniku.

Literatura

Stýblo, J. Personální management. 1993. Švigová, M. Personální management. Základy podnikové personalistiky. Díl I.-III.. 1996. Kahle, B., Stýblo, J. Praktická personalistika. 1996. Koubek, J. Řízení lidských zdrojů. II.vydání. 1997. Livian, Y. F., Pražská, L. Řízení lidských zdrojů v Evropě. 1997.

Garant

Ing. Danuše Mádlová, Ph.D.

Vyučující

Ing. Danuše Mádlová, Ph.D.