Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Cizí jazyk B II (KMEP / KX054)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMEP / KX054 - Cizí jazyk B II, Fakulta výrobních technologií a managementu, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Kurz zahrnuje všechny podstatné složky jazykové výuky: ústní a písemné vyjadřování, porozumění, nácvik výslovnosti a čtení, obecnou slovní zásobu v rámci témat:1. My home / Wohnen2. Holidays / Ferien, Feste und Traditionen3. Skills and Abilities / Fähigkeiten und Fertigkeiten4. Food and Meals / Essgewohnheiten, gesunde Ernährung5. Shopping / Einkaufen6. Past Life / Meine Erlebnisse, meine Erinnerungen, historische

Získané způsobilosti

Studující si osvojí zhruba 100 slov a slovních spojení k běžné konverzaci. Studenti se naučí popisovat své bydlení, rezervovat si pokoj v hotelu, řešit problémy spojené s ubytováním. Naučí se povídat o svátcích, blahopřát k svátkům, objednávat v restauraci, nakupovat, vyprávět o minulosti a psát jednoduchý soukromý dopis. V gramatice se naučí časování pravidelných a nepravidelných sloves, vyjadřovat prosbu a odmítnutí, tvořit otázky. Studenti se naučí skloňovat podstatná jména.Absolvováním předmětů a úspěšným složením závěrečné zkoušky v prezenční formě student získává odborné znalosti na úrovni A1 podle Společného evropského referenčního rámce pro jazyky.

Literatura

Helbig - Buscha. Deursche Grammatik, ein Handbuch für den Ausländerunterricht, Langenscheidt, Leipzig, München, Berlin. 1991. Motta G., Ćwikowska B., Vomáčková O. Direkt 1, Klett 2008. Drmlová, Homolková, Kettnerová, Tesařová. Německy s úsměvem, 1992, Jirco Strakonice. Soars, L. New Headway English Course - Elementary - STUDENT BOOK, Oxford University Press, 2008. Soars, L. New Headway English Course - Elementary - WORK BOOK, Oxford University Press, 2008. Justová, H. Wir üben deutsche Grammatik. Fragment. 1993. ISBN 80-7238-193-3.

Garant

Mgr. Olga Filatova

Vyučující

Mgr. Olga FilatovaPaedDr. Soňa Místecká