Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Obchodní politika (KMEP / KY008)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMEP / KY008 - Obchodní politika, Fakulta výrobních technologií a managementu, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Strategie obchodní jednotky, jejich pozice a rozmísťování. Pozice obchodování v organizaci.2. Vztah mezi marketingem a nákupem a prodejem. Dělba práce a spolupráce. Teorie prodeje, kupní proces, psychologické faktory v teorii prodeje a nákupu.3. Cyklus prodeje, etapy prodeje, dynamické řízení obchodních činností, obchodní síla a přitažlivost trhu4. Maloprodej a velkoprodej5. Rizikové faktory obchodních činností, obchodní taktika, vliv trhu.6. Obchodní komunikace, obchodní korespondence, informace7. Obchodní činnosti a jejich plánování, analýza obchodu, definice cílů8. Komunikace v obchodní činnosti, interview, obchodní zprávy, definice problému, příprava pracovního plánu, analýza dat, prezentace9. Vizuální podpora obchodních činností10. Obchodní dokumentace11. Etika a právo v obchodních činnostech. Obchodní právo.12. Zahraniční obchod, požadavky, předpoklady úspěchu, organizace

Získané způsobilosti

Student získá základní informace o podstatě obchodní činnosti podniku a řízení prodeje. Student si osvojí základní znalosti a dovednosti zpracováním zadaných úloh.

Literatura

Futrell, Ch. Fundamentals of Selling. 3rd ed. 1990. Vysušil, J. Optimální cena - odraz správné kalkulace. Gretz, K.F., Drozdeck, S.R. Psychologie prodeje. 1990. Jobber, D., Lancester, G. Selling and Sales Management. 4th ed. 1997.

Garant

Ing. Danuše Mádlová, Ph.D.

Vyučující

Ing. Danuše Mádlová, Ph.D.Ing. Danuše Mádlová, Ph.D.