Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Obchodní cizí jazyk (KMEP / KY026)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMEP / KY026 - Obchodní cizí jazyk, Fakulta výrobních technologií a managementu, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Kurz zahrnuje všechny podstatné složky jazykové výuky: ústní a písemné vyjadřování, porozumění, nácvik výslovnosti a čtení, obchodní slovní zásobu v rámci témat:1. Visiting a company / Marktwirtschaft2. When dreams became a business / Unternehmen und seine Probleme3. Feeling Changes / Pläne und Änderungen in der Wirtschaft4. Money Talks / Bankwesen und Finanzwesen5. Business Communication / Handelskommunikation

Získané způsobilosti

Studující si osvojí zhruba 100 slov a slovních spojení odborné obchodní terminologie týkající se struktury a fungování obchodních společností včetně jejích poboček. K dané terminologii také patří názvy jednotlivých oddělení, pracovních pozic, pracovní náplň atd. Studenti dokážou prezentovat společnost, popisovat její strategie a historický vývoj. Dále budou schopni napsat úvodní dopis, ve kterém budou moci představit společnost, napsat vlastní životopis. K požadované terminologii také patří slovesa popisující rozdíly a změny v prodeji zboží, v cenách, nabídce a poptávce, změny v zisku a ztrátě. Studenti budou schopni vyjadřovat a obhajovat svůj názor (souhlas, nesouhlas) a také poradit v obchodní situaci. Naučí se psát různé druhy obchodních dopisů a odpovídat na ně. Budou schopni telefonicky komunikovat s klienty a vedoucími společností. Naučí se číst a rozumět smlouvě a jejím podmínkám a také psát návrh smlouvy.

Literatura

Michňová, I. Buisness Deutsch, Grada, Praha 2006. Filatová, O. Business English. FVTM, 2009. Michňová, I. Deutsch im Beruf. GRADA, Praha 2008. Becker N., Braunert J., Schlenker W. Unternehmen Deutsch, Ernst Klett Sprachen GmbH, Stuttgart 2005.

Vyučující

Mgr. Olga FilatovaPaedDr. Soňa Místecká