Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Hygiena a psychologie práce (KMEP / KY034)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMEP / KY034 - Hygiena a psychologie práce, Fakulta výrobních technologií a managementu, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Teoretické základy psychologie a sociologie práce se zaměřením na inženýrské studium.2. Etapy rozvoje psychologie a sociologie práce a jejich situace v tržním hospodářství.3. Změny práce. Využití nových technologií. Informační technologie a komunikace.4. Identifikace s prací v organizaci. Zvládání práce. Adaptace, schopnosti, motivace, pohoda.5. Kultura moderní organizace.6. Malé pracovní skupiny a technické systémy.7. Sociální a psychologické problémy spojené s výpočetní technikou.8. Spokojenost a nespokojenost s prací. Absence. Fluktuace.9. vztahy ve skupině a jejich měření. Sociometrie.10. Vliv různých stylů řízení na kolektiv. Formální a neformální vedoucí, skupiny organizace.11. Práce a sociální role, tvoření týmů.12. Nezaměstnanost. Příčiny. Diskriminace.13. Práce a kvalita života

Literatura

Hoskovec, J., Śtikar, J. Malé pracovní skupiny a technické systémy. 1994. Bedrnová, E., Nový, I. a kol. Psychologie a sociologie v řízení firmy. 1994. Pauknerová, d. a kol. Psychologie pro ekonomy a manažery. 2006. Nový, I., Surynek, A. a kol. Sociologie pro ekonomy a manažery. Praha, 2006. Śtikar, J., Rymeś, M., Riegel, K., Hoskovec, J. Základy psychologie práce a organizace. 1996.