Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Manažerské informační systémy (KMEP / NK032)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMEP / NK032 - Manažerské informační systémy, Fakulta výrobních technologií a managementu, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod, základní pojmy a vztahy, informace a jejich význam v řízení a rozhodování2. Informační systémy a jejich využití, typy.3. Informační systémy a jejich charakteristika, formy.4. Manažerské informační systémy - charakteristika, význam.5. MIS - struktura, data, využití6. Informační zdroje - interní, externí, využitelné,7. Předpoklady pro efektivní nasazení a využívání MIS8. Proces nasazení, návratnost.9. Software používaný pro tvorbu a optimalizaci MIS10. Současné MIS na českém trhu, specifika, využití, přednosti11. Výběr nejvhodnějšího MIS, faktory: cena, uživatelé, nároky na HW, atd.12. Optimální podniková strategie informačních toků13. Ochrana dat, zajištění bezpečnosti MIS

Literatura

Molnár, Z. Efektivnost informačních systémů. 1998. Král, J. Informační systémy. 1998. Voříšek, J. Strategické řízení informačních systémů a systémů integrace. 1997. Palmer, S. Úloha informací v managerském rozhodování. 2000.

Garant

Ing. Zdeněk Holub

Vyučující

Ing. Zdeněk Holub