Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kolejová doprava (KMEP / NK049)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMEP / NK049 - Kolejová doprava, Fakulta výrobních technologií a managementu, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Vývoj kolejové dopravy, základní principy a dělení.2. Dopravní infrastruktura a její části. Kolejové tratě.3. Dopravní sdělovací a zabezpečovací zařízení.4. Elektrizace tratí, technické provedení a efekty.5. Kolejová vozidla - koncepce, rozdělení a označování, kolejová vozidla pro městskou kolejovou dopravu.6. Hnací železniční kolejová vozidla, osobní, nákladní a speciální železniční vozy.7. Vysokorychlostní kolejová doprava.8. Organizace a řízení městské hromadné dopravy a integrovaných dopravních systémů.9. Organizace a řízení železniční osobní, nákladní a kombinované dopravy.10. Základní principy dopravní legislativy, mezinárodní organizace a vztahy v kolejové dopravě.

Literatura

Široký, J. Mechanika kolejové dopravy, 2004. Kyncl, J. Mezinárodní doprava I a II, 1996 a 2004. Sellner K., Jelen J. Svět rychlých kolejí,1997. Daněk, J. Teorie kolejové dopravy, 1996. Šotek, K. Výpočetní technika a informatika v dopravě, 2001. Šertler, H. Železniční tratě a umělé stavby, 1997.

Garant

doc. Ing. Karel Sellner, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Karel Sellner, CSc.