Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Provoz a údržba strojů (KSM / BK050)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSM / BK050 - Provoz a údržba strojů, Fakulta výrobních technologií a managementu, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Změny vlastností strojů v provozu, provozní spolehlivost, teorie obnovy, klasifikace poruch2. Teorie údržby ? základní pojmy , systémy údržby, postupy údržby3. Hodnocení účinnosti údržby ? základní pojmy, základní nástroje, hodnocení4. Benchmarking a outsourcing v údržbě, management údržby5. Audit jakosti managementu údržby6. Reenginering a návrh systému údržby7. Trendy v údržbě8. Kontrolně inspekční a revizní činnost v údržbě9. Tribologie a tribotechnika v údržbě, vliv maziva na strojní systémy a jejich spolehlivost10. Preventivní údržba strojů11. Maziva, mazací soustavy a zařízení a jejich prvky, hospodaření s mazivy12. Následná údržba strojů, renovace strojních součástí13. Logistika údržby, ekonomika údržby, zajištění optimálního provozu

Literatura

Voštová, V. , Helebrant, F. Provoz a údržba strojů ? II. Údržba strojů ČVUT v Praze. Pošta, J. aj. Provozuschopnost strojů. [Učební texty]. ČZU, TF, Praha, 2. upravené vydání, 2006, 154 s., ISBN 80-. Pošta, J. - Havlíček, J. - Černovol, M. Renovace strojních součástí. /Vědecká monografie/, 2. vydání, Česká. Kreidl, M., Šmíd, R. Technická diagnostika. BEN, Praha, 2006, 408 s., ISBN 80?7300?158?6. Slanař, V. Technické kreslení. 1997. Vocel, M. - Dufek, V. aj. Tření a opotřebení ve strojích. SNTL, Praha, 1976.

Garant

Ing. Milan Dian, PhD.

Vyučující

Ing. Milan Dian, PhD.