Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Dopravní a manipulační zařízení (KSM / BK056)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSM / BK056 - Dopravní a manipulační zařízení, Fakulta výrobních technologií a managementu, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah předmětu:1. Úvod: druhy a dosavadní vývoj vozidel, současný stav, trendy vývoje. Kategorie vozidel. Pohony vozidel, jízdní vlastnosti: jízdní odpory a hnací záběr ve vztahuk povrchu vozovky, maximální rychlost, zrychlení a brzdná dráha.2. Spalovací motory: uspořádání a parametry, funkce hlavních komponent, charakteristiky.3. Zážehové motory: paliva, vytváření směsi, spalování a emise, řízené spalování, lambda sonda, katalyzátor.4. Vznětové motory: paliva, vytváření směsi, spalování a emise, přeplňování.5. Instalace motoru ve vozidle, příslušenství motorů včetně mechatronické výbavy.6. Převody: spojky, převodovky, hnací nápravy s koly a hnací agregáty silničníchi terénních vozidel.7. Pérování, řízení, brzdy a elektrovýzbroj, automatika.8. Vysokozdvižné vozíky: funkce a uspořádání, hydraulika ovládací i pohonná, zvedací zařízení, vlastnosti.9. Traktory a pracovní stroje: funkce, specifika uspořádání i nasazení v terénu, jízdní a tahové vlastnosti, výkonnost a hospodárnost, ekologie.10. Vozidla s elektrickým pohonem.

Literatura

Apetaur, M. Automobilizmus v 21. století. 2002. Vlk, F. Konstrukce vozidlových motorů. 2003. Grečenko, A. Motory a vozidla. 2004. Vlk, F. Podvozky motorových vozidel. 2002. Vlk, F. Převodová ústrojí motorových vozidel. 2002.

Garant

doc. Ing. Josef Soukup, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Josef Soukup, CSc.