Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Aplikace Matlabu a Simulinku v dynamice (KSM / DK038)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSM / DK038 - Aplikace Matlabu a Simulinku v dynamice, Fakulta výrobních technologií a managementu, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Základy programů Matlab a Simulink a jejich využití v dynamice soustav těles. Modelování strojů a jejich částí, určování základních parametrů. Dynamika soustav tuhých těles a soustav těles s poddajnými vazbami. Kmitání lineárních a nelineárních soustav. Metody dynamické syntézy a optimalizace. Pružné ukládání strojů. Dynamika rotorů. Dynamika pohonových soustav. Software pro dynamiku strojů.

Literatura

Stejskal, V. - Okrouhlík, M. Kmitání s Matlabem. Praha, 2002. Bartko, R. - Miller, M. MATLAB I. Algoritmizácia a riešenie úloh. Trenčín, 2002. Matlab, Simulink - manuál. Stejskal, V. a kol. Mechanics Using Matlab. 2001. Juliš, K. - Brepta, R. a kol. Mechanika. II. díl. Dynamika. Praha, 1987. GIURGIUTIU, V. - LYSHEVSKI, S.E. Mikromechatronics, Modeling, Analysis, and Design with MATLAB. Boca Raton, 2004. Karban, P. Výpočty a simulace v programech Matlab a Simulink. 2008. Slavík, J. - Stejskal, V. - Zeman, V. Základy dynamiky strojů. Praha, 1997.

Garant

doc. Ing. Štefan Segľa, CSc.