Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Modelování v mechanice těles (KSM / DP004)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSM / DP004 - Modelování v mechanice těles, Fakulta výrobních technologií a managementu, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Metodika tvorby modelů v dynamice tuhých a deformovatelných těles, konstitutivní rovnice. Řešení tuhosti soustav těles, kmitání soustavy tuhých těles - pohybové rovnice. Řešení rovinných a prostorových modelů. Řešení diferenciálních pohybových rovnic s více stupni volnosti. Návrh modelů pro experimentální řešení a metody jejich redukce. Použití MKP a simulací k řešení systémů. Porovnání experimentálních, simulačních a MKP metod, relevantnost použití.

Literatura

Brousil, J., Slavík, J., Zeman, V. Dynamika. Praha, 1989. Stejskal, V., Okrouhlík, M. Kmitání s Matlabem. Praha, 2002. Kortü, W., Lugner, P. Systemdynamik und Regelung von Kraftfahrzeugen. Berlin, 1994. Brepta, R., Prokopec, M. Šíření napěťových vln a rázy v tělesech. Praha, 1972.

Garant

doc. Ing. Josef Soukup, CSc.