Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Mechanika výrob. strojů a manipulátorů (KSM / DP024)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSM / DP024 - Mechanika výrob. strojů a manipulátorů, Fakulta výrobních technologií a managementu, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1) Vibrace a hluk - všeobecný fyzikální popis, výskyt v denním životě a ve strojních zařízeních, účinky (všeobecně - zdůvodnění problematiky)2) Základní teorie volného a vybuzeného kmitání mechanických soustav s diskrétně rozloženou hmotou a tuhostí3) Základní teorie volného a vybuzeného kmitání mechanických soustav se spojitě rozloženou hmotou a tuhostí4) Základní teorie hluku5) Souvislost mezi vibracemi těles a hlukem6) Hodnocení vibrací a hluku7) Vibrace strojů a budov - příklady8) Způsoby potlačování vibrací a hluku a prostředky ke snižování jejich přenosu do okolí

Literatura

Apetaur M. Akustika strojů, strojních celků a výrobních prostor. Ústí nad Labem, 2007. Apetaur M., Hrala T., Vysloužil T. Mechanika tuhých těles. Ústí nad Labem, 2011. Apetaur M., Vysloužil T. Pružnost a pevnost. Ústí nad Labem, 2009. Apetaur M. Vznik vibrací a hluku ve strojích a jejich agregátech. Ústí nad Labem, 2011.

Garant

prof. Ing. Milan Apetaur, DrSc.