Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Tepelné prostředí a tepelné zátěže (KSM / DP029)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSM / DP029 - Tepelné prostředí a tepelné zátěže, Fakulta výrobních technologií a managementu, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Tepelný komfort osob, vztah lidského těla a prostředí - přenos tepla a vlhkosti. Statistické hodnocení tepelného komfortu, diferenciální rovnice větrání. Stanovení topných a chladicích výkonů. Metody snižování tepelné zátěže osob v průmyslových provozech. Charakteristika a výběr průmyslových provozů u nichž je nutné řešit vliv tepelné zátěže na osoby, zejména z hlediska spolehlivosti a bezpečnosti osob a výroby (např. sklářská a keramická výroba, lakovny, slévárny, apod.). Metody pro využití tepla z těchto provozů (i nízkoteplotního). Energetické simulace a využívání MKP.

Literatura

Quiston, F., C., Spitler, J., D. Cooling and Heating Load Calculation Manual. Atlanta, 1994. ASHRAE Handbook. Fundamentals. Atlanta, 2005. Quiston, F., C., Parker, J., D., Spitler, J., D. Heating, Ventilating and Air Conditioning Analysis and Design. USA, 2005. Vedavarz, A., Kumar, S., Hussain, M. Heating, Ventilation and Air Conditioning Handbook for Design and Implementation. 2007.

Garant

doc. Ing. Josef Soukup, CSc.