Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vybrané statě z mechaniky kontinua p. m. (KSM / DP031)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSM / DP031 - Vybrané statě z mechaniky kontinua p. m., Fakulta výrobních technologií a managementu, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Definice kontinua, matematický model, kinematické rovnice, deformační tenzory a časové derivace (tenzory rychlosti derivace). Speciální tvary konstitutivních vztahů. Zobecněný Hookeův zákon. Šíření deformací a napětí v materiálech (konstitutivní rovnice) pro různé kombinace materiálových a geometrických modelů. Šíření vln v tenkých a tlustých deskách. Použití metod konečných prvků (MKP) v mechanice kontinua.

Literatura

Eringen, A. Mechanics of Kontinua. New York, 1967. Brdička. Mechanika kontinua. Praha, 1977. Brepta, R., Prokopec, M. Šíření napěťových vln a rázy v tělesech. Praha, 1972. Obetková, V., Mamrillova, A., Košinárová, A. Teoretická mechanika. Bratislava, 1990. Brepta, R., Okrouhlík, M., Valeš, F. Vlnové a rázové děje v pevných tělesech a metody jejich řešení. ČSAV, 1985. Brepta, R. Vlny napětí a rázové jevy v lineárně elastických a viskoelastických prostředcích. Liberec, 1997. Graff, K., F. Wave Motion in elastic solid. Oxford, 1975. Achenbach, J., D. Wave Propagation in elastic Solids. New York, 1973.

Garant

doc. Ing. Josef Soukup, CSc.