Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Výrobní stroje a zařízení (KSM / KX075)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSM / KX075 - Výrobní stroje a zařízení, Fakulta výrobních technologií a managementu, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Výrobní stroje, rozdělení, konstrukční uzly, základní strojní konstrukce2. Slévárenské stroje, tvářecí stroje3. Svařovací agregáty a příslušenství, obráběcí stroje4. Technika pro preventivní údržbu strojů a následnou údržbu strojů5. Manipulační a dopravní zařízení strojírenské výroby6. Potravinářské stroje, zařízení potravinářských technologií, manipulační a podávací mechanismy7. Dopravní stroje, vnitropodniková doprava, dopravní vozíky, jeřábová doprava8. Podniková doprava, dopravníky, halové jeřáby a zdvihací zařízení9. Chemické stroje a zařízení10. Těžební stroje11. Stroje sklářské a plastikářské výroby

Získané způsobilosti

Student se orientuje v přednášené problematice. Umí vysvětlit a popsat jejich funkce a základní parametry, je schopen samostatně navrhovat, dimenzovat, případně provádět jednoduché výpočty potřebné např. v rozhodovacích a ekonomických procesech řízení výroby, apod.

Literatura

Ženíšek, J., Jenkut, M. Výrobní stroje a zařízení, SNTL Praha, 1990. Brychta, J., Čep, R., Petrů, J. Výrobní stroje obráběcí, TU Ostrava, 2002. Kopecký, M., Houša, J. Základy stavby výrobních strojů, ČVUT Praha, 1992.

Garant

doc. Ing. Josef Soukup, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Josef Soukup, CSc.doc. Ing. Josef Soukup, CSc.