Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Výrobní procesy a projektování (KTMI / BP048)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTMI / BP048 - Výrobní procesy a projektování, Fakulta výrobních technologií a managementu, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Výrobní proces, výrobní systém, inovace výrobního organismu.2. Struktura výrobního procesu, základní typy výrob, analýza toku materiálu.3. Technická příprava výroby, projektová příprava a její počítačová podpora.4. Technologické projektování, základy projektování výroby odlitků a svarků.5. Základy projektování výkovků a výlisků.6. Technologický projekt a prostorová studie výroby.7. Kapacitní propočty, tvorba výrobních struktur, projektování technologických míst.8. Metodika navrhování výrobních postupů, polotovar, vliv faktorů na přesnost výroby.9. Propočet ekonomických vlivů při výběru optimální varianty.10. Standardizace, třídění a měření spotřeby času ve výrobě.11. Projektování výroby součástkových souborů, příprava polotovarů, rotační a nerotační součásti.12. Základy projektování provozů na výrobu polotovarů.13. Základy projektování výrobních a montážních provozů, projektování dílenských montáží.

Literatura

Zelenka, A., a kol. Projektování výrobních procesů II. 1992. Vigner, M. Projektování výrobních systémů. 1982. Zelenka, A. a kol. Projektování výrobních systémů. 1995. null

Garant

doc. Ing. Martin Novák, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Martin Novák, Ph.D.Ing. Katarína Kurajdovádoc. Ing. Martin Novák, Ph.D.