Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Nauka o materiálech II (KTMI / BP081)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTMI / BP081 - Nauka o materiálech II, Fakulta výrobních technologií a managementu, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Slitiny na bázi Al pro lití - vlastnosti, rozdělení, označování, význam, možnosti zpracování, tepelné zpracování, použití, a výroba.2. Slitiny na bázi Mg a Ti- rozdělení, označování, význam, použití, vlastnosti a výroba.3. Slitiny na bázi Cu - rozdělení, označování, význam, použití.4. Vzájemné porovnání vlastnosti Fe, Al, Mg, Ti.5. Nekonvenční materiály - práškové a kompozitní materiály, práškové pigmenty atd.6. Nanotechnologie - samoopravitelné materiály, fullereny jako základní stavební kámen nanotechnologie, inteligentní materiály, vlastnosti a použití.7. Ochrana povrchu - kovové a nekovové povlaky, organické povlaky z plastů a gumy, plátování fólií, zasýpání, žárové stříkání, nátěry, inhibitory koroze.8. Definice a klasifikace polymerů (plastů), syntéza polymerů, chemické, fyzikální a mechanické vlastnosti polymerů.9. Přehled nejdůležitějších druhů plastů a jejich použití, termoplasty, reaktoplasty, elastomery. Technologie zpracování konstrukčních plastů, oblasti jejich použití, charakteristiky technologických postupů, obrábění a spojování plastů.

Literatura

Veles, P. Mechanické vlastnosti a skúšanie kovov, Praha SNTL, 1985. 1999. Ptáček, L. a kol. Nauka o materiálu I., II.,CERM Brno, 1999. 1999.

Garant

doc. Ing. Štefan Michna, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Štefan Michna, Ph.D.Ing. Lenka Michnová