Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Materiály a technologie I (KTMI / BU004)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTMI / BU004 - Materiály a technologie I, Fakulta výrobních technologií a managementu, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Dřevo jako obnovitelný zdroj materiálů a energie, definice dřeva, pohled na pěstování lesa a užití dřeva, lesní hospodářství.2. Stavba dřeva - makroskopická, mikroskopická a submikroskopická.3. Chemické složení dřeva.4. Fyzikální a mechanické vlastnosti dřeva , vlhkost, hustota, tepelné vlastnosti, elektrické vlastnosti, akustické vlastnosti, tvrdost, pevnost a pružnost.5. Vady dřeva, nepravidelnosti, vady stavby, vady vlivem povětrnosti, organizmů a chemického působení, vady vzniklé při výrobě a zpracování dřeva.6. Řezivo a deskové materiály, sortiment řeziva, dýhy a překližky, desky.7. Technologie zpracování dřeva, sušení, opracování, úpravy.8. Povrchová úprava dřeva, příprava dřeva, základní a krycí nátěrové hmoty.9. Definice a klasifikace polymerů (plastů), syntéza polymerů.10. Vlastnosti polymerů, chemické (struktura, reaktivita, odolnost, stabilizace), fyzikální (mol. hmotnost, stavové přechody, mech. vlastnosti).11. Technologie zpracování konstrukčních plastů, oblasti jejich použití.12. Příprava a hodnocení nátěrových hmot, zkoušení syntetických pryskyřic, použití syntetických polymerů, plasty jako konstrukční materiál.13. Lepidla, nátěrové hmoty, ostatní výrobky.

Literatura

Dlask,J. Dřevo a jeho zpracování. Skriptum, UJEP Ústí nad Labem. 1993. Pluhař, J. a kol. Nauka o materiálu. SNTL, Praha. 1990. Vasilko, K. Nové materiály a technológia ich spracovania. Alfa, Bratislava. 1990. Juříček, F. Plastické hmoty. Skriptum, UJEP Brno. 1971.

Garant

PhDr. Jan Novotný, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Jan Novotný, Ph.D.PhDr. Jan Novotný, Ph.D.