Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Brousicí nástroje a materiály (KTMI / DK017)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTMI / DK017 - Brousicí nástroje a materiály, Fakulta výrobních technologií a managementu, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

I. Krystalická stavba a klasifikace brousicích materiálů1. Přehled základních modifikací abrazivních materiálů (zrn)2. Příklady způsobu legování a úpravy kvality zrn3. Metody klasifikace kvality zrnII. Přírodní a syntetické brousicí materiály1. Klasické, inovované a vysoce tvrdé materiály2. Přírodní a umělé materiály - původ, výroba, stavba, druhy, použití3. Nové brousicí systémy a materiályIII. Stavba brousicích nástrojů, vázané, pružně uložené a volné abrazivo1. Makrostruktura brousicího kotouče klasického a BK nových systémů2. Morfologie povrchu BK, stanovení počtu zrn, parametry BK3. Technická charakteristika BK (označování podle různých norem)4. Charakteristika a druhy pružných brousicích těles a volného abrazivaIV. Tvorba třísky a vytváření povrchu při broušení1. Vliv makogeometrie na tvorbu třísky a vytváření povrchu2. Mikrogeometrické poměry při tvorbě třísky a vytváření povrchu3. Metody studia jevů tvorby třískyV. Hodnocení efektivnosti procesu broušení1. Kriteria hodnocení efektivnosti a jejich kritické posouzeníVI. Řezivost a obrobitelnost při broušení1. Kriteria řezivosti a obrobitelnosti, jejich kritické posouzení2. Interakce nástroje a broušeného materiálu

Literatura

Garšin, A.P., Gropjanov, V.N., Lagunov, J.V. Abrazivnyje materialy. Leningrad, 1983. Černý, V., Pospíšil, L. Brusivo a brusné nástroje. Praha, 1967. Marinescu, I.D.,Hitchiner,M. Handbook of Machining with Grinding Wheels. 2007. Klocke, F., Kuchle, A., Kuchle, A. Manufacturing Processes. 2009. Davim, P.J., Jackson, M.J. Nano and Micromachining. Wiley, 2008. Kříž, R. a kol. Tabulky materiálů a předvýrobků pro strojírenství. 2001. Maslov, J.N. Teorie broušení kovů. Praha, 1979.

Garant

prof. Dr. Ing. František Holešovský