Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vlastnosti a zkoušení materiálu (KTMI / NP050)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTMI / NP050 - Vlastnosti a zkoušení materiálu, Fakulta výrobních technologií a managementu, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Vlastnosti kovů a jejích rozdělení, zkoušení mechanických vlastnosti materiálů2. Zkoušky tvrdosti a mikrotvrdosti.3. Mechanické zkoušky na mezní stavy materiálu, mechanizmy porušení a lom4. Zkoušení odolnosti materiálu z hlediska únavy5. Zkoušení vlivu zvýšených teplot na mechanické vlastnosti materiálu6. Zkoušení technologických vlastností7. Nedestruktivní zkoušení materiálů8. Studium struktury materiálů9. Využití barevného kontrastu při vyhodnocování struktur materiálů.10. Chemická a mineralogická analýza materiálů11. Měření fyzikálních a jiných vlastností materiálu

Literatura

Š.MICHNA, I.LUKÁČ. Barevný kontrast, struktury a vady u hliníku a jeho slitin, 2003. P.VELES. Mechanické vlastnosti a skúšanie kovov, 1985. P.LEVÍČEK, K. STRÁNSKÝ. Metalurgické vady ocelových odlitků, 1984. L. Ptáček a kol. Nauka o materiálu I., CERM S.R.O. Brno 2003. P.SKOČOVSKÝ, I. ŠIMAN. Štruktúrna analýza liatin , Alfa. T. ELBEL a kol. Vady odlitků ze slitin železa, 1992.

Garant

Ing. Sylvia Kuśmierczak, Ph.D.

Vyučující

Ing. Lenka MichnováIng. Lenka Michnová