Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Praktická řešení výrobních problémů (KTMI / NP057)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTMI / NP057 - Praktická řešení výrobních problémů, Fakulta výrobních technologií a managementu, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Metody nedestruktivního a destruktivního zkoušení materiálů.2. Metody zkoumání vnitřní struktury materiálů a fraktografie a jejích využití pří optimalizaci výrobních postupů a materiálů.3. Postupy pří řešení výrobních, technologických a materiálových problému od popisu a analýzy problému až po konečné řešení.4. Neustalé zlepšování výrobních a technologických postupů jako kontinuálního procesu.5. Praktické ukázky řešených projektů v oblasti slévárenství.6. Praktické ukázky řešených projektů v oblasti tváření materiálů.7. Praktické ukázky řešených projektů v oblasti tepelných procesů a vlastnosti materiálů.8. Praktické ukázky řešených projektů v oblasti opracování a obrábění materiálů.9. Praktické ukázky řešených projektů v oblasti optimalizace výrobních postupů a technologie.10. Výběr nových materiálů a nových technologií při optimalizaci součásti strojů a zařízení.11. Integrita obrobených povrchu a její vliv na funkčnost a vlastnosti výrobků.

Literatura

P. Veles. Mechanické vlastnosti a skúšanie kovov . ALFA Bratislava 1989, SR. B. KOPEC a kol. Nedestruktivní zkoušení materiálů a konstrukcí, CERM s.r.o.2008. B. BEDNÁŘ. Technologičnost konstrukce odlitků. UJEP 2005. Š. Michna, I. Nová. Technologie a zpracování kovových materiálů, 2008. 2008.

Garant

doc. Ing. Štefan Michna, Ph.D.

Vyučující

Ing. Jaromír Cais