Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Nanomateriálové inženýrství (KTMI / PX124)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTMI / PX124 - Nanomateriálové inženýrství, Fakulta výrobních technologií a managementu, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Chemie nanostrukturních materiálů2. Chemická syntéza umělých nanostruktur3. Molekulární přepínače4. Velmi tenké vrstvy - vrstvy Langmuirovy-Blodgettové5. Nanotrubičky - struktura, způsoby syntézy6. Nanotrubičky - vlastnosti, objekty na bázi nanotrubiček7. Nanodrátky - struktura, metody syntézy, vlastnosti8. Nanodrátky - hierarchické uspořádání struktur, aplikace9. Úvod do mikro- a nanovýroby - litografie, leptání aj.10. Materiály na bázi Si - porézní křemík, nitridy a karbidy11. Materiály na bázi germania - polykrystalické Ge, SiGe12. Polovodičové a polymerové materiály13. Materiály mikro- a nanoelektromechanických systémů14. Materiály mikrofluidních systémů

Získané způsobilosti

Student získá ucelený souhrn znalostí v oblasti materiálového inženýrství a v oblasti nanotechnologií, seznámí se s metodami přípravy, vlastnostmi a aplikacemi základních struktur, s vlastnostmi jednotlivých typických materiálů a s materiály používanými pro vytváření mikro- a nanoelektromechanických systémů (MEMS, NEMS).

Garant

doc. RNDr. Ing. Rudolf Novák, DrSc.

Vyučující

doc. RNDr. Ing. Rudolf Novák, DrSc.doc. RNDr. Ing. Rudolf Novák, DrSc.