Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Informační technologie (KIG / 3IFTE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIG / 3IFTE - Informační technologie, Fakulta životního prostředí, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Zásady tvorby prezentací, MS Powerpoint2. Historie počítačů, ovládání OS Windows3. MS Word Základní úpravy textu4. MS Word Práce se styly, odrážky a číslovací seznamy5. MS Word Práce s obrázky a tabulkami6. MS Word Generování obsahu, seznam tabulek a obrázků7. MS Word Práce s oddíly, číslování stránek8. MS Word Sledování změn, tisk dokumentu9. MS Word Hromadná korespondence10. Typografická pravidla, citace a normy11. Vyhledávání informačních zdrojů, citační databáze12. MS Excel Základní formátování tabulek a výstupů13. MS Excel základní práce s grafemZnalosti:student:(viii) zná pravidla pro tvorbu prezentací,(ix) zná typografické pravidla pro tvorbu dokumentů,(x) zná rozdíly mezi jednotlivými typy grafů.Dovednosti:student:(i) umí vyhledávat v citačních a bibliografických databázích,(ii) umí v MS Word vytvořit a naformátovat dokument pomocí stylů,(iii) umí v MS Word pracovat s tabulkami a obrázky,(iv) dokáže vytvořit prezentaci v aplikaci MS Powerpoint(v) umí v MS Excel vytvořit a naformátovat tabulku,(vi) dokáže v MS Excel vytvořit a upravit graf.

Literatura

http://moodle.fzp.ujep.czIvo Magera. Microsoft Excel 2013: Jednoduše. Praha, 2013. ISBN 9788025141106.Eliška Roubalová. Microsoft PowerPoint 2013: Jednoduše. Praha, 2014. ISBN 9788025141229.Pavel Roubal. Microsoft Word Jednoduše. Praha. ISBN 9788072265244.nullnull

Požadavky

účast na seminářích min. 70 % - Vytvořit prezentaci v PowerPointu a prezentovat ji na hodinách formou referátu (7-10 minut)- Odevzdat správně naformátovanou seminární práci (textový dokument)na dané téma- Splnit praktický úkol z Wordu a Excelu u počítače v časovém limitu (50 minut)