Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Informační technologie (KIG / 4IFTE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIG / 4IFTE - Informační technologie, Fakulta životního prostředí, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Historie počítačů, ovládání OS Windows2. Typografická pravidla, citace a normy3. Vyhledávání informačních zdrojů, citační databáze4. MS Word Základní úpravy textu5. MS Word Práce se styly, odrážky a číslovací seznamy6. MS Word Práce s obrázky a tabulkami7. MS Word Generování obsahu, seznam tabulek a obrázků8. MS Word Práce s oddíly, číslování stránek9. MS Word Sledování změn, tisk dokumentu10. MS Word Hromadná korespondence11. Zásady tvorby prezentací, MS Powerpoint12. MS Excel Základní formátování tabulek a výstupů13. MS Excel základní práce s grafemZnalosti:student:(viii) zná pravidla pro tvorbu prezentací,(ix) zná typografické pravidla pro tvorbu dokumentů,(x) zná rozdíly mezi jednotlivými typy grafů.Dovednosti:student:(i) umí vyhledávat v citačních a bibliografických databázích,(ii) umí v MS Word vytvořit a naformátovat dokument pomocí stylů,(iii) umí v MS Word pracovat s tabulkami a obrázky,(iv) dokáže vytvořit prezentaci v aplikaci MS Powerpoint(v) umí v MS Excel vytvořit a naformátovat tabulku,(vi) dokáže v MS Excel vytvořit a upravit graf.

Literatura

http://moodle.fzp.ujep.czIvo Magera. Microsoft Excel 2013: Jednoduše. Praha, 2013. ISBN 9788025141106.Eliška Roubalová. Microsoft PowerPoint 2013: Jednoduše. Praha, 2014. ISBN 9788025141229.Pavel Roubal. Microsoft Word Jednoduše. Praha. ISBN 9788072265244.nullnull

Požadavky

účast na seminářích min. 70 % - odevzdat správně naformátovanou seminární práci na dané téma- splnit praktický úkol z Wordu a Excelu u počítače v časovém limitu (50 minut)