Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Geomorfologie v ŽP (KPV / 3GEMO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPV / 3GEMO - Geomorfologie v ŽP, Fakulta životního prostředí, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Geomorfologie, jako vědní obor2. Georeliéf3. Strukturní geomorfologie pevnin4. Strukturní geomorfologie mořského dna5. Dynamická geomorfologie6. Fluviální pochody a tvary jimi vzniklé7. Krasové jevy a tvary jimi vzniklé8. Kryogenní pochody a tvary jimi vzniklé9. Větrné (eolické) pochody a tvary jimi vzniklé10. Marinní pochody a tvary jimi vzniklé11. Antropogenní pochody a tvary jimi vzniklé12. Klimatické geomorfologie .13. Klimatogenetická geomorfologie14. Horopis České republikyVýstupy z učeníAbsolvent předmětu Geomorfologie v životní prostředí umíchápat přírodní georeliéf, jeho vývoj v různých klimatických podmínkách a odlišovat jej od jeho antropogenních změn. Z jednotlivých tvarů povrchu umí popsat jejich genezi. To mu umožní identifikovat zásahy člověka do přírodního reliéfu a navrhnout nápravu , nebo alespoň harmonizaci v souladu se zájmovým územím. Znalosti z tohoto předmětu umožní studentovi vytvořit základnu pro další přírodovědné obory, jako je geologie, hydrologie a hydrogeologie, pedologie, ale i ekologie a vodní hospodářství.

Získané způsobilosti

Získané znalosti umožní chápat přírodní georeliéf, jeho vývoj v různých klimatických podmínkách a odlišovat jej od jeho antropogenních změn.Pro práci v krajině budou tyto znalosti základem pro kvalifikované návrhy její rekultivace a revitalizace.Předmět je základnou pro další obory, jako je geologie hydrologie a hydrogeologie, pedologie, ale i ekologie a vodní hospodářství.

Literatura

Blažková, M. Geologie a životní prostředí. MŽP CR 1996. 1996. BLAŽKOVÁ,M. Geomorfologie -e-learning FŽP UJEP -2006. Jaromír Demek. Obecná geomorfologie. Academia.Praha. 1987. Jaromír Demek, Jaroslav Zeman. Typy reliéfu Země . Academia Praha. 1979. www stránky. www.cgu.cz:Geologická encyklopedie 2007 - on line. BLAŽKOVÁ,M. Environmentální geologie - přednášky 2008. 2000.

Požadavky

Účast na cvičeních, práce s mapou, seminární práce individuelní

Garant

doc. RNDr. Miroslava Blažková, Ph.D.

Vyučující

doc. RNDr. Miroslava Blažková, Ph.D.doc. RNDr. Miroslava Blažková, Ph.D.