Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Environmentální geologie (KPV / 4GEO2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPV / 4GEO2 - Environmentální geologie, Fakulta životního prostředí, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Geologie , jako součást věd o životním prostředí2. Geologická nebezpečí, rizika ( katastrofy)3. Geologie v terénu.4. Geomorfologie5. Geochemie a ŽP6. Geofyzika obecně7. Geofyzika aplikovaná v ŽP8. Geotermální energie9. Vliv těžby nerostných surovin na ŽP10. Surovinové zdroje České republiky11. Geomateriály (Člověk a kámen)12. Ohrožená litosféra13. Geologie a globální změny klimatu14. Geologická legislativaVýstupy z učeníEG studuje "horninové prostředí" (HP) z pohledu jeho využívání člověkem a následně jeho nutné ochrany. Obsah předmětu je zaměřen na hlubší poznání HP, dále pak získání znalostí o aplikovaných geologických vědách a příslušné geologické legislativě.Při cvičeních jsou získávány praktické dovednosti s geologickými pracemi v terénu, při základním mapování, kreslení geologických profilů.

Získané způsobilosti

Získané znalosti umožní monitoring kvality horninového prostředí, návrhy jeho sanace nebo sledování ekologického dohledu nad těžbou. Dále pak hodnocení geologických rizik, pro minimalizaci jejich dopadů, nebo hledání využití geotermální energie , jako obnovitelného zdroje.

Literatura

BLAŽKOVÁ,M. Environmentální geologie - přednášky 2008. 2000. Blažková, M. Geologie a životní prostředí. MŽP CR 1996. 1996. KULAL Z., REICHMANN, F. Horninové prostředí České republiky jeho stav a ochrana. , 2000. Woodcock,N. Geology and Environment in Britain and Ireland.Glasgow Bell and Bain Ltd.1994. www stránky. www.cgu.cz:Geologická encyklopedie 2007 - on line.

Požadavky

Týmová seminární práce. Účast na cvičeních.

Garant

doc. RNDr. Miroslava Blažková, Ph.D.

Vyučující

doc. RNDr. Miroslava Blažková, Ph.D.doc. RNDr. Miroslava Blažková, Ph.D.