Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Anglický jazyk I (KSPV / 1AJ1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSPV / 1AJ1 - Anglický jazyk I, Fakulta životního prostředí, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. vstupní test zjišťující úroveň studentů, uvedení do předmětu2. Systém anglických časů3. Slovesa have, be, do4. Vyjadřování přítomnosti5. Vyjadřování budoucnosti6. Úvod do minulých časů7. Předpřítomný čas8. Trpný rod9. Podmiňovací způsob10. Modální slovesa11. Nepravidelná slovesa12. Frázová slovesa13. Gerundium a infinitivy14. Závěrečný testStudent dokáže komunikovat v AJ v běžných situacích (situace vycházejí z probraných témat), odpovídat na běžné otázky, ptát se v běžných situacíchZnalostiStudent:(i) zná všechny tři tvary anglických nepravidelných sloves v rozsahu úrovně Pre-Intermediate (? 50 jednotek),(ii) zná slovní zásobu k tématům: osobní identifikace, každodenní rutina, rodina, dovolená, cestování,(iii) zná vybrané příklady anglických frázových sloves a idiomatických spojení.DovednostiStudent:(i) umí aktivně používat slovesa have, be, do v přítomném čase,(ii) umí aktivně používat přítomný čas prostý a průběhový u běžných sloves,(iii) umí aktivně používat tvar "will", "going to" a přítomný čas průběhový pro vyjádření budoucnosti,(iv) umí aktivně používat základní minulý čas prostý u pravidelných i nepravidelných sloves,(v) umí aktivně používat zájmena osobní, přivlastňovací, tázací,(vi) umí aktivně používat modální slovesa (can, must, might, may),(vii) umí aktivně používat tvar anglického gerundia (-ing) po slovesech následovaných gerundiem, v roli podstatného jména a po předložkách,(viii) umí aktivně používat slovesné infinitivy po slovesech následovaných infinitivem, k vyjádření účelu, po přídavných jménech,(ix) umí v AJ uvést základní informace o sobě, popsat svůj běžný denní program,popsat události z minulosti (minulý týden, letní dovolená apod.) svůj program pro blízkou budoucnost (plans, arrangements, "maybe" situations),(x) umí v AJ, komunikovat v AJ v běžných situacích (situace vycházejí z probraných témat), odpovídat na běžné otázky, ptát se v běžných situacích.

Získané způsobilosti

Ovládání zakládních gramatických jevů a jazykových dovedností v rozsahu úrovně Elementary.

Literatura

Cvičebnice - A practical English Grammar Exercises 1,2, A.J. Thomson, A.V. Martinet, Oxford University Press., 2000. 2000. English Grammar in Use, R. Murphy, Cambridge University Press., 1998. 1998. Essential Grammar in Use, R. Murphy, Cambridge University Press., 1998. 1998. Učebnice - Headway, Oxford University Press, úroveň Elementary nebo Pre- Intermediate. 2000.

Požadavky

Účast na cvičeních 70%, úspěšnost v zápočtovém testu 70%

Garant

Mgr. Miloslav Kolenatý

Vyučující

PhDr. Jan BendaMgr. Miloslav Kolenatý