Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Anglický jazyk II (KSPV / 1AJ2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSPV / 1AJ2 - Anglický jazyk II, Fakulta životního prostředí, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Podstatná jména2. Přídavná jména, stupňování3. Předložky a předložková spojení4. Zájmena osobní, přivlastňovací, tázací, neurčitá, vztažná5. Příslovce frekvence, času, způsobu, místa6. Číslovky7. Věty a fráze8. Větné vzorce9. Tvoření slov10.-12. Opakování slovesných časů13. Volitelné téma14. Závěrečný testStudent dokáže komunikovat v AJ v běžných situacích (situace vycházejí z probraných témat), odpovídat na běžné otázky, ptát se v běžných situacíchZnalostiStudent:(a) zná základní slovní zásobu k tématům: vzdělání, zaměstnání, nakupování, oblečení, lidské tělo(b) zná vybrané anglické větné fráze a idiomatická spojení(c) zná slovní zásobu k vyjádření základních číslovek (jednotky,desítky, stovky, tisíce) a řadových číslovek, hodin, dat a letopočtůDovednostiStudent:(a) dokáže aktivně používat předložky "at", "in", "on" v časových a místních vztazích(b) dokáže aktivně používat předpřítomný čas v situacích "how long", "have you ever", "already, just, yet"(c) dokáže aktivně používat anglický trpný rod v čase přítomném, minulém a budoucím ve vhodných situacích(d) dokáže aktivně používat podmínková souvětí ("if" situace) v reálné a nereálné podmínce(e) dokáže aktivně používat tvary "some", "any" (+ složeniny), "much", "many", "a lot", "a few", "a little" v oznamovacích větách i otázkách pro vyjádření neurčitosti, záporu a kvantity(f) dokáže aktivně používat příslovce frekvence, času, způsobu, místa(g) dokáže v AJ vytvořit vztažnou větu pomocí vhodných vztažných zájmen v obou typech(h) dokáže vystupňovat přídavná jména ve všech třech typech a využít stupňování přídavných jmen pro vyjádření srovnávání a kontrastu(ch) dokáže vytvořit množné číslo pravidelné i nepravidelné podstatných jmen(i) dokáže komunikovat v AJ v běžných situacích (situace vycházejí z probraných témat), odpovídat na běžné otázky, ptát se v běžných situacích

Získané způsobilosti

Ovládání základních gramatických jevů a jazykových dovedností v rozsahu úrovně Elementary.

Literatura

Cvičebnice - A practical English Grammar Exercises 1,2, A.J. Thomson, A.V. Martinet, Oxford University Press. 2000. English Grammar in Use, R. Murphy, Cambridge University Press. 1998. Essential Grammar in Use, R. Murphy, Cambridge University Press. 1998. Učebnice -Headway, Oxford University Press, úroveň Elementary nebo Pre- Intermediate. 2000.

Požadavky

Absolvování zápočtového testu

Garant

Mgr. Miloslav Kolenatý

Vyučující

PhDr. Jan BendaMgr. Miloslav Kolenatý