Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Odborný text v angličtině II (KSPV / 1OAN2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSPV / 1OAN2 - Odborný text v angličtině II, Fakulta životního prostředí, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

The Structure of a textIntorductions and conclusionsWord OrderCoherence of a textDefinitionsClassificationComparison and contrastCause and effectExemplificationNouns - Plurals, countability, articlesDescribing a linear processDescribing a cyclical processTime sequenceInterpretation of visual dataCombining messages 1: Giving further information (Relative Clauses)Combining messages 1: Giving further information: TIME CLAUSESWriting Arguments IWriting arguments IIStudent dokáže:- vytvářet anglický odborný text a používat vhodné jazykové prostředky sloužící k vyjádření daných rétorických funkcí vhodných pro typ vytvářeného textu- využít základních technik pro porozumění a analýzu anglického odborného textu- odhadnout význam neznámých slov- používat anglický odborný text jako východisko pro další odbornou činnost nebo jako zdroj informací a datZnalostiStudent:(i) zná anglické jazykové prostředky sloužící k vyjádření rétorických funkcí, kterým se věnují jednotlivá témata na úrovni jednotlivých slov (podstatná jména, přídavná jména, zájmena, slovesa, příslovce, předložky, spojky?),(ii) zná anglické jazykové prostředky sloužící k vyjádření rétorických funkcí, kterým se věnují jednotlivá témata na úrovni slovních spojení (ustálená spojení a termíny, předložkové vazby, slovesné vazby?),(iii) zná anglické jazykové prostředky sloužící k vyjádření rétorických funkcí, kterým se věnují jednotlivá témata na úrovni větných celků (ustálené fráze, idiomatická spojení?).DovednostiStudent:(i) umí vytvořit úvod a závěr v anglickém odborném textu,(ii) umí argumentovat v AJ - souhlasit nebo nesouhlasit s odborným názorem, vhodně vyvracet odborné názory (za použití faktů a vlastních názorů),(iii) umí bezchybně vytvářet vztažné a časové věty v AJ v hlavních typech,(iv) umí vhodně spojovat větné celky při vytváření anglického odborného textu, za použití vhodných jazykových prostředků (connectives),(v) umí vhodně kombinovat hlavní obsahové části odborného textu (situace, problém, řešení, zhodnocení) při vytváření vhodné obsahové struktury odborného textu pro dosažení maximální sdělnosti a účinku na čtenáře,(vi) umí popsat v AJ nebo interpretovat v AJ vizuální data při vytváření nebo studiu anglického odborného textu (diagramy, schémata, tabulky, mapy?), popsat základní části grafu, průběh křivky grafem a změny hodnot,(vii) umí správně používat anglická podstatná jména v obou číslech, vnímat rozdíly mezi počitatelnými a nepočitatelnými anglickými podstatnými jmény a uplatňovat tyto znalosti při rozhodování o použití anglických členů a výrazů množství,(viii) umí porozumět složeninám z podstatných jmen a aktivně je vytvářet a používat.

Získané způsobilosti

Schopnost vytvářet i přijímat anglický odborný text. Ovládání základních rétorických funkcí (definice, popis, klasifikace atd.).

Literatura

http://fzp.ujep.cz/~kolenaty/Philpot, S. Academic Skills. OUP Press, 2006. Jordan, R.R. Academic Writing Course. Longman, 1999. Jordan, R.R. Academic Writing Course, Longman.. 1999. 1999. Lee, R. English for Environmental Science. Garnet Publishing, 2009. Trimble, Louis. English for Science and Technology, CUP., 1985. 1985. Hutchinson, Tom a Waters, Alan. English for Specific Purposes, CUP.. 1987. 1987. Kennedy, Chris a Bolitho, Rod. English for Specific Purposes, Macmillan.. 1984. 1984. Swales, John. Episodes in ESP, Prentice Hall., 1988. 1988. Hamp, L., Heasley, B. Study Writing. CUP, 2002. Worksheets - pracovní materiály k seminářům. Oshima, A., Hogue, A. Writing Academic English. Longman, 2006.

Požadavky

Požadavek k udělení k zápočtu:Aktivní účast na seminářích a odevzdání 4 seminárních úkolů.

Garant

Mgr. Miloslav Kolenatý

Vyučující

Mgr. Miloslav Kolenatý