Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Stavební právo (KSPV / 1STAP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSPV / 1STAP - Stavební právo, Fakulta životního prostředí, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Stručná historie stavebního práva v českých zemích2.Přehled základní právní úpravy3.Základní pojmy a kategorie stavebního zákona4.Územní řízení5.Územní souhlas6.Ohlášení stavebnímu úřadu7.Stavební řízení8.Užívání staveb9.Předčasné užívání a zkušební provoz10.Odstraňování staveb11.Státní stavební dozor12.Autorizovaný inspektor a zkrácené stavební řízení13.Sankce14.Časová rezervaZnalostiStudent:(i) zná základní pojmy a kategorie stavebního zákona,(ii) zná povolování umisťování, provádění a užívání staveb.DovednostiStudent:(i) umí přehled základní právní úpravy,(ii) umí odstraňování staveb, společná ustanovení, sankce a přechodná a závěrečná ustanovení,(iii) umí působení člověka na tyto složky a životní prostředí.

Získané způsobilosti

Základní znalosti v dané oblasti (viz výše)

Literatura

zákon č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu, v platném znění. Zákon č. 500/2004 Sb., správní řád, v platném znění. Stanislav Malý. Nový stavební zákon s komentářem, ASPI a.s., Praha 2007, 1. vydání. Stavební zákon a vyhlášky, ÚZ (úplné znění), nakladatelství Sagit, Ostrava, aktuální znění.

Požadavky

Úspěšný písemný test, resp. ústní oprava z látky v rozsahu sylabu, který bude uveden na stránkách katedry a zájemcům předán během úvodní přednášky v písemné formě.

Garant

Mgr. Stanislav Malý

Vyučující

Mgr. Stanislav Malý