Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Odborný text v angličtině 1 (KSPV / 3AOT1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSPV / 3AOT1 - Odborný text v angličtině 1, Fakulta životního prostředí, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

The Structure of a textIntorductions and conclusionsWord OrderCoherence of a textDefinitionsClassificationComparison and contrastCause and effectExemplificationNouns - Plurals, countability, articlesDescribing a linear processDescribing a cyclical processTime sequenceInterpretation of visual dataCombining messages 1: Giving further information (Relative Clauses)Combining messages 1: Giving further information: TIME CLAUSESWriting Arguments IWriting arguments IIStudent dokáže:- vytvářet anglický odborný text a používat vhodné jazykové prostředky sloužící k vyjádření daných rétorických funkcí vhodných pro typ vytvářeného textu- využít základních technik pro porozumění a analýzu anglického odborného textu- odhadnout význam neznámých slov- používat anglický odborný text jako východisko pro další odbornou činnost nebo jako zdroj informací a datZnalostiStudent:(i) zná anglické jazykové prostředky sloužící k vyjádření rétorických funkcí, kterým se věnují jednotlivá témata na úrovni jednotlivých slov (podstatná jména, přídavná jména, zájmena, slovesa, příslovce, předložky, spojky?),(ii) zná anglické jazykové prostředky sloužící k vyjádření rétorických funkcí, kterým se věnují jednotlivá témata na úrovni slovních spojení (ustálená spojení a termíny, předložkové vazby, slovesné vazby?),(iii) zná anglické jazykové prostředky sloužící k vyjádření rétorických funkcí, kterým se věnují jednotlivá témata na úrovni větných celků (ustálené fráze, idiomatická spojení?).DovednostiStudent:(i) umí vytvořit anglický text s vhodnou formální strukturou (nadpis, odstavce, členění textu),(ii) umí vnímat rozdíly mezi českým a anglickým slovosledem, správně umisťovat jednotlivé větné členy v anglické oznamovací větě, odhalit chyby ve slovosledu v anglickém textu,(iii) umí udržovat a vylepšovat soudržnost a plynulost anglického odborného textu při jeho tvoření za pomoci vhodných jazykových prostředků,(iv) umí vytvořit anglickou definici vybraných termínů ve dvou hlavních typech struktury definice,(v) umí anglicky popsat klasifikaci a třídění skupiny jevů, živočichů, výrobků apod.,(vi)) umí anglicky vyjádřit rozdílnost, kontrast nebo podobnost, vyjádřit příčinné vztahy, popsat v AJ lineární a cyklický proces a vystihnout základní příčinné a časové vztahy v tomto procesu,(vii) umí používat anglický odborný text jako východisko pro další odbornou činnost nebo jako zdroj informací a dat.

Získané způsobilosti

Schopnost vytvářet i přijímat anglický odborný text. Ovládání základních rétorických funkcí (definice, popis, klasifikace atd.).

Literatura

http://fzp.ujep.cz/~kolenaty/Philpot, S. Academic Skills. OUP Press, 2006. Jordan, R.R. Academic Writing Course. Longman, 1999. Jordan, R.R. Academic Writing Course, Longman.. 1999. 1999. Lee, R. English for Environmental Science. Garnet Publishing, 2009. Trimble, Louis. English for Science and Technology, CUP., 1985. 1985. Hutchinson, Tom a Waters, Alan. English for Specific Purposes, CUP.. 1987. 1987. Kennedy, Chris a Bolitho, Rod. English for Specific Purposes, Macmillan.. 1984. 1984. Swales, John. Episodes in ESP, Prentice Hall., 1988. 1988. Hamp, L., Heasley, B. Study Writing. CUP, 2002. Worksheets - pracovní materiály k seminářům. Oshima, A., Hogue, A. Writing Academic English. Longman, 2006.

Požadavky

Požadavek k udělení k zápočtu:Aktivní účast na seminářích a odevzdání 4 seminárních úkolů.

Garant

Mgr. Miloslav Kolenatý

Vyučující

Mgr. Miloslav Kolenatý