Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Odborná němčina 2 (KSPV / 3ON2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSPV / 3ON2 - Odborná němčina 2, Fakulta životního prostředí, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

5. Umweltverschmutzung, Abluft und Abwasser, Abwasserreinigung6. Abfälle, Mülldeponien, Verbrennungsanlagen, Müllverwertung7. Energie, Energieressourcen, Erneuerbare Energiegewinnung8. Landschaftspflege in Nordwestböhmen, Naturschutz im ErzgebirgePo absolvování předmětu 1ON1,2 student zná základní německou odbornou terminologii vztahující se k ekologickým, geografickým, biologickým a zemědělským tématům, dále z okruhu znečištění životního prostředí, odpadového hospodářství a obnovitelných zdrojů energie. Umí pracovat s německým odborným textem, porozumět mu a zpracovat z něho excerpta. Umí v německém jazyce popsat a vysvětlit jevy související se zaměřením jeho studia.Výstupy z učení1ON1,2ZnalostiStudent:(i) zná základní německou odbornou terminologii vztahující se k ekologickým, geografickým, biologickým a zemědělským tématům, dále z okruhu znečištění životního prostředí, odpadového hospodářství a obnovitelných zdrojů energie.DovednostiStudent:(i) Umí pracovat s německým odborným textem, porozumět mu a zpracovat z něho excerpta.(ii) Umí v německém jazyce popsat a vysvětlit jevy související se zaměřením jeho studia.

Získané způsobilosti

Znalost základní odborné terminologie. Schopnost konverzovat v němčině nad danými odbornými tématy za použití vhodné odborné slovní zásoby. Schopnost orientace v německém odborném textu.

Literatura

soubor textů "Odborná němčina" (FŽP, v přípravě). Schade, Günter:. Einführung in die deutsche Sprache der Wissenschaften. Ein Lehrbuch für Ausländer. Schmidt (Erich), Berlin; Auflage: 12., überarb. A. (6. Juni 2002). Prchlík, Vladimír. Nakládání s odpady - čtyřjazyčný slovník, FŽP Ústí n.L., 2008. Texty na portálech www.exnatura.com, www.faszination-regenwald.de, www.projektwerkstatt.de/biotopschutz/index_fs.html, www.ostseevision.de. Kolektiv autorů. Učebnice němčiny pro vysoké školy technického směru, SNTL Praha, 1975.

Požadavky

Úspěšné absolvování (70%) dvou testů.Účast na seminářích - nejméně 75 % (pro prezenční studium).Seminární práce na téma ŽP kde žiji.Zkouška:- Prokázat schopnost vysvětlit v němčině zvolené téma a/nebo diskutovat o něm.Seznam témat koresponduje s programem obou semestrů, tj. osm základních témat, u každého tři dílčí okruhy, celkem 24 zkušebních otázek. - Prokázat schopnost orientace v německém odborném textu a práce s ním (porozumění, zachycení důležitých informací, shrnutí)

Garant

PhDr. Jan Benda

Vyučující

PhDr. Jan Benda