Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Právo v životním prostředí (KSPV / 3PRA2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSPV / 3PRA2 - Právo v životním prostředí, Fakulta životního prostředí, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Právo životního prostředí - historické a společenské souvislosti vývoje právní regulace ve světě a v ČR, úloha práva v ochraně životního prostředí, předmět, prameny, ústavní základy a principy práva ŽP2.Nástroje ochrany životního prostředí v právu, právní odpovědnost při ochraně životního prostředí, organizace ochrany životního prostředí v ČR, zákon o ŽP3.Mezinárodní právo životního prostředí, evropské právo životního prostředí4.Územní plánování jako prostředek ochrany životního prostředí5.Posuzování vlivů na životní prostředí, integrovaná prevence6. Právo na informace o životním prostředí, účast veřejnosti při ochraně životního prostředí7.Ochrana ovzduší a ozónové vrstvy Země8. Ochrana vod.9.Ochrana půdy a lesa10.Ochrana přírody a krajiny11.Ochrana rostlinstva a živočišstva12.Nakládání s odpady a obaly13.Právní úprava nakládání s chemickými látkami, průmyslové havárie, ochrana před ionizujícím zářením,právní úprava ochrany před zvláštními zdroji ohrožování - GMO, živelní pohromyZnalostiStudent:(i) zná nástroje ochrany životního prostředí zakotvené v národním právu ČRDovednostiStudent:(i) umí kontext evropského a mezinárodního práva životního prostředí.

Získané způsobilosti

Schopnost orientovat se v právu životního prostředí ČR a v širších souvislostech českého právního řádu. Osvojení základní právní terminologie obecné i speciální. Základy výkladu práva a základy přístupu k aplikaci právních norem.

Literatura

Damohorský a kol. Právo životního prostředí, C.H.Beck, Praha 2007.

Požadavky

Zkouška se skládá z části písemné a části ústní.

Garant

JUDr. Karolina Žákovská, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Lucie PeřinováJUDr. Karolina Žákovská, Ph.D.