Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy odborné angličtiny 2 (KSPV / 4ZOA2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSPV / 4ZOA2 - Základy odborné angličtiny 2, Fakulta životního prostředí, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Pollution2. Waste3. Energy4. The Environment of the Czech Republic

Získané způsobilosti

Student ovládá:(je připraven aktivně použít tuto slovní zásobu)- určenou slovní zásobu k tématům1. Pollution2. Waste3. Energy4. The Environment of the CR- slovní zásobu k vyjádření pozice a směru pohybu- slovní zásobu k vlastnostem materiálů Student dokáže:- charakterizovat odpadní materiály- anglicky pojmenovat vybrané chemické prvky a sloučeninyStudent dokáže anglicky popsat (za pomoci vhodné slovní zásoby a v určeném rozsahu):- vznik a dopad kyselých dešťů- vznik, dopad a způsob prevence eutrofizace- základní části grafu, průběh křivky grafem a změny hodnot- problémy s ozónovou vrstvou- skleníkový efekt, globální oteplování, změny klimatu- a srovnat základní způsoby nakládání s odpady- nakládání s jaderným odpadem- jak funguje moderní skládka- základní principy kompostování- (jednoduše) historii energetické spotřeby lidstva- jadernou reakci- hlavní typy obnovitelných zdrojů energie, jejich výhody a nevýhody- (v prezentaci) město a region, kde bydlí z hlediska geografického, průmyslového a zemědělského, environmentálního a evropského- (v prezentaci) historii a současnost hlavních environmentálních problémů v ČR, jejich příčin a řešeníStudent dokáže:- správně aktivně používat anglické členy v návaznosti na počitatelnost a alternativní jazykové prostředky pro členy- správně aktivně používat tvar "will" pro předpovědi- správně aktivně používat modální tvary pro vyjádření schopnosti a možnosti, zákazu a povolení- správně aktivně používat tvary "some", "any", "a lot", "much", "many", "a little", "a few" v návaznosti na typ vět (otázky, zápor) a počitatelnost - porozumět složeninám z podstatných jmen a aktivně je vytvářet a používatStudent dokáže komunikovat o vybraných tématech týkajících se ochrany ŽP, odpovídat na otázky k těmto tématům, vyjádřit svůj názor na vybraná témata, definovat základní pojmy vybraných témat, popsat vybrané procesy a jevy (vše v AJ)

Literatura

http://fzp.ujep.cz/~kolenaty/Donovan, P. Basic English for Science. OUP, 2001. http://elearning.ujep.cz/Mountford, A. English for Agriculture. OUP, 1997. Lee, R. English for Environmental Science. Garnet Publishing, 2009. Kolenatý, M. English for Environmental Studies. UJEP, 2014. Bates, M., Dudley - Evans, T. General Science. Longman, 1992.

Požadavky

Samostatná práce s výukovými materiály určenými pro témata předepsaná pro letní semestr na základě instrukcí z jednotlivých konzultací.Kontrola správnosti vypracování úkolů během konzultací. Úspěšnost v zápočtovém testu nejméně 70%.

Garant

Mgr. Miloslav Kolenatý

Vyučující

PhDr. Jan BendaMgr. Martina KlatovskáMgr. Miloslav Kolenatý