Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Konstrukce a zakládání staveb (KTEV / 1KZST)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTEV / 1KZST - Konstrukce a zakládání staveb, Fakulta životního prostředí, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Dopravní, pozemní a ekologické stavby.2. Vodohospodářské stavby a mosty.3. Dimenzování a navrhování staveb 1.4. Dimenzování a navrhování staveb 2.5. Úvod do zakládání staveb a mechaniky zemin.6. Třídy zemin, vlastnosti zemin.7. Geotechnický průzkum.8. Druhy základů, návrh plošného základu.9. Hlubinné základy, návrh piloty. Poruchy staveb.10. Stavební jámy, pažení stavebních jam.11. Podzemní voda.12. Exkurze 1.13. Exkurze 2.14. Rezerva, zápočtový test.Výstupy z učeníZnalostiStudent zná- mechaniku zemin, jejich vlastnosti, normu 731001, eurokody.- problematiku zakládání staveb a navrhování základových konstrukcí- pozemní stavby, dopravní stavby, ekologické stavby, mostní konstrukce a vodohospodářské stavbyDovednostiStudent umí- popsat postupy při dimenzování a navrhování staveb- popsat druhy základů, a návrhy pilotů- rozlišit třídy zemin a jejich vliv na stavební postupy- dimenzování a navrhování staveb

Získané způsobilosti

Konstrukce. Základní znalost o dopravních, pozemních, ekologických a vodohospodářských staveb, mostů. Navrhování a dimenzování staveb. Zakládání staveb. Základní znalost mechaniky zemin - třídy zemin, jejich vlastnosti, norma 731001, eurokódy. Základní znalosti o zakládání staveb a navrhování základových konstrukcí - plošných základů a pilot. Stavební jámy a pažení, vliv podzemní vody.

Literatura

Turček P. a kolektiv. Zakládání staveb, Jaga group, s.r.o., Bratislava, 2005. 2005. Štěpánek Z. Zakládání staveb - Výpočty, ČVUT, Praha, 1991. 1991. Bažant Z. Zakládání staveb, SNTL, Praha, 1967. Praha, 1967.

Požadavky

Úspěšný písemný zápočtový test

Garant

Ing. Jakub Zavoral, Ph.D.

Vyučující

Ing. Jakub Zavoral, Ph.D.Ing. Jakub Zavoral, Ph.D.