Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Hygiena práce a ergonomie II (KFE / HPE2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFE / HPE2 - Hygiena práce a ergonomie II, Fakulta zdravotnických studií, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Témata přednášek:1.týden: Normy hygieny a bezpečnost práce.2.týden: Pracovní výkonnost člověka a její limity3.týden: Úprava atmosféry v interiérech. Podstata a prevence infekčních chorob. Prevence nozokomiálních nákaz.4.týden: Tolerance člověka a její přetížení5.týden: Zásady prevence úrazů a chorob z povolání6.týden: Základy podpory veřejného zdraví7. týden: Ergonomie8.týden: Metody ergonomie, ergonomické normy9.týden: Hodnocení pracovního zatížení

Získané způsobilosti

Studenti se seznámí se základními činiteli rozhodujícími o kvalitě pracovních podmínek a jejich vlivu na zdraví a s principy opatření sloužících k příznivému ovlivňování pracovních podmínek. Dále seznamují s fyzickou a psychickou zátěží při práci.

Literatura

CHUNDELA, L. Ergonomie. 1. vyd. Praha, ČVUT, 2001. 171s. ISBN 80-01-02301-X. ISBN 80-01-02301-X.KVAPILÍK, J., TINTĚRA, J. Školní zdravotnictví, hygiena a bezpečnost práce pro posluchače TV. 2. vyd. Praha, SPN, 1982. 253 s. KVAPILÍK, J., TINTĚRA, J. Zdravotní propedeutika pro posluchače odborného studia - obor rehabilitace. 1. vyd. Praha, UK, 1985. 203 s.

Požadavky

Stáž na ergonomicky vybaveném pracovišti.Aktivní 80% účast na výuce seminářů.

Garant

prof. MUDr. Margareta Šulcová, CSc.

Vyučující

prof. MUDr. Margareta Šulcová, CSc.