Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Interna a geriatrie II (KFE / IG2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFE / IG2 - Interna a geriatrie II, Fakulta zdravotnických studií, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Témata přednášek:1. blok (1. - 3. týden) Nemoci vylučovacího ústrojí - geriatrická specifikaZánětlivá onemocnění ledviny a vývodných cest močových, nádorová onemocnění2.blok (4. - 6.týden) Choroby žláz s vnitřní sekrecíMetabolický syndrom se zřetelem na geriatrická specifika3.blok (7. - 9.týden) Revmatologie - osteoartrozy, degenerativní, zánětlivá, autoimunitní onemocněníMetabolická onemocnění kostíTémata seminářů:1. EKG - fyziologická křivka, patologická křivka a její variace4. Holterův monitoring5. Stáž na metabolické jednotce6. Stáž v odborných poradnách - diabetologická poradna, poradna poruch lipidového metabolismu

Získané způsobilosti

Studenti jsou seznámeni s teoretickými základy pro ergoterapii, především s obecnými příznaky chorob,seznámí se s vyšetřovacími a léčebnými metodami a speciálními znalostmi o jednotlivých chorobách a akutních stavech. Zdůrazňuje se význam prevence. Cílem je umožnit posluchačům získat teoretické podklady týkající se vyšetřovacích metod, klinických příznaků a léčebných metod interních onemocnění.

Literatura

PAVELKA,K., ROVENSKÝ,J. Klinická revmatologie 1.vyd.Praha:Galén.2003,952s.ISBN 80-72-621742. 2003. CHROBÁK, L. Propedeutika vnitřního lékařství. 10.vyd. Grada Publishing, 191s. ISBN 80-247-0609-3. 2003. PACOVSKÝ, J. a kol. Vnitřní lékařství. 1.vyd. Praha: Avicenum. 1986. STŘEDA, M. Diabetologie. 1.vyd. Praha: Avicenum, 1985. 1985. ALTUNG, Z. Manual of Clinical Exercise Testing, Prescription and Rehabilitation. Appleton and Lange, 1992.

Požadavky

Stáž v metabolické poradně.Aktivní 80% účast na výuce seminářů.

Garant

prof. MUDr. Pavel Červinka, Ph.D.

Vyučující

MUDr. Pavel MaršálekMgr. Jitka Korfová WenclováBc. Eva KřemenákováBc. Eva Vogelová