Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Interna a geriatrie (KFE / IGFK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFE / IGFK - Interna a geriatrie, Fakulta zdravotnických studií, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Témata přednášek:1.konzultace:Úvod do studia, etiopatogeneze chorob ve vnitřním lékařství, základní vyšetřovací metody v interně2.konzultace:Léčebné postupy v interně, obecná symptomatologie - geriatrická specifikaChoroby kardiovaskulárního systému, respiračního systému - geriatrická specifika3.konzultace:Choroby trávicího systému se zřetelem na geriatrická specifikaNáhlé příhody v interněTémata cvičení:1.konzultace:Vyšetření základních fyziologických funkcíVyšetření kardiakůEKG - základní technické údaje2. konzultace:Spirometrie,SpiroergometrieZátěžová ergometrieEchokardiografieStáž na koronární jednotceStáž na angiolince

Získané způsobilosti

Student umí popsat základní vyšetřovací postupy ve vnitřním lékařství, vysvětlit podstatu jednotlivých chorob.Student umí na základě získaných poznatků navrhnout program fyzioterapie v rámci sekundární prevence ICHS dle funkčního zařazení kardiaků, diabetiků, klientů s astma bronchiale včetně geriatrických specifik.

Literatura

VÁVROVÁ, V. A KOL. Cystická fibróza.Praha:Grada,2005.520s. ISBN 80-247-0531-1.TOPINKOVÁ, E. Geriatrie pro praxi. Praha: Galén, 2005. ISBN 80 - 7262-365-6.CHROBÁK, L. Propedeutika vnitřního lékařství. 10.vyd. Grada Publishing, 191s. ISBN 80-247-0609-3. 2003. KLENER, P. a kol. Základy vnitřního lékařství pro bakalářské studium. 1.vyd. Praha: Vydavatelství Karolinum, 170s. ISBN 80-7184-121-8. 1996. ISBN 80-7184-121-8.

Požadavky

Aktivní účast na výuce, úspěšné absolvování písemného testu - 80%. Stáž v laboratoři funkční diagnostiky, samostudium doporučené literatury a studijní opory, kontrola formou elektronické a individuální konzultace.

Garant

prof. MUDr. Pavel Červinka, Ph.D.

Vyučující

prof. MUDr. Pavel Červinka, Ph.D.prof. MUDr. Pavel Červinka, Ph.D.