Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Specifika tělesné zátěže dětí a mládeže (KFE / STFK5)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFE / STFK5 - Specifika tělesné zátěže dětí a mládeže, Fakulta zdravotnických studií, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. konzultace:Charakteristika jednotlivých období vývoje jedince.Specifika zátěže jednotlivých vývojových období.Pohybová zdatnost a dovednost.Testování motoriky v dětském věku.

Získané způsobilosti

Oborové znalosti:Student definuje pojem pohybová zdatnost a dovednost, vysvětlí pojem pohybové schopnosti. Umí charakterizovatjednotlivá období vývoje jedince a zná specifika zátěže jednotlivých vývojových období. Oborové dovednosti:Student umí užívat standardizované testy motoriky v dětském věku.

Literatura

MĚKOTA, K., NOVOSAD, J. Motorické schopnosti. Olomouc: UP, 2005. HAVEL, Z. HNÍZDIL, J. et al. Rozvoj a diagnostika koordinačních a pohyblivostních schopností. PF UMB Bánská Bystrica, 2010. HAVEL, Z. HNÍZDIL, J. et al. Rozvoj a diagnostika rychlostních schopností. Ústí nad Labem :PF UJEP, 2010.176s.ISBN 978-80-7414-323-6. HAVEL, Z. HNÍZDIL. J. et al. Rozvoj a diagnostika silových schopností. Ústí nad Labem: PF UJEP, 2009.151s. ISBN 978-80-7414-189-8. MĚKOTA, K., KOVÁŘ, R., et al. Unifittest (6 - 60). Manuál pro hodnocení základní motorické výkonnosti a vybraných charakteristik tělesné stavby mládeže a dospělých v České republice. Ostrava: Pedagogická fakulta Ostravské univerzity, 1996.

Požadavky

Zpracování seminární práce na zadané téma, kontrola formou elektronické a individuální konzultace. Samostudium doporučené literatury a studijní opory. Aktivní 80% účast na výuce.

Garant

PhDr. Eva Buchtelová, Ph.D.