Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Tělesná výchova II (KFE / TVE2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFE / TVE2 - Tělesná výchova II, Fakulta zdravotnických studií, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Témata seminářů:1. týden: Charakteristika a zvláštnosti věkových období, vhodná pohybová aktivita2. týden: Zvyšování tělesné zdatnosti a výkonnosti (cvičení aerobního a anaerobního charakteru)3- 5. týden: Gymnastika - cvičení s náčiním, cvičení s nářadím, cvičení při hudbě6.-7. týden: Základy posilování8. týden: Basketbal9. týden: Odbíjená10. týden Atletika- cvičební jednotka v přírodě s využitím atletických cvičení

Získané způsobilosti

Studenti získají vědomosti a dovednosti z teorie a praxe tělesné výchovy tak, aby je mohli využít při práci se zdravotně postiženými lidmi. Cílem je zvládnutí všech pohybových schopností v jednotlivých tématech a schopnost je demonstrovat a aplikovat v praxi.

Literatura

KADEŘÁVKOVÁ, K. Didaktika tělesné výchovy. 1.vyd. Praha. Avicenum,1988.452s. RUDZINSKIJ, I. Kondiční posilování v otázkách a odpovědích. 1.vyd. Praha. MF,1987,160s. KÁBELE, F. Tělesná výchova defektní mládeže.1.vyd. Praha. SPN, 1972.218s. FOSTER, E. R. 85 her pro zlepšení kondice dětí.1.vyd. Praha, Portáš, 1997. 107s., ISBN 80-7178-177-0.

Požadavky

Aktivní 80% účast na výuce cvičení.

Garant

Mgr. Lucie Dončevová

Vyučující

Mgr. Lucie DončevováMgr. Jitka Korfová WenclováPhDr. Hana Kynštová, PhD.Mgr. Soňa Místecká