Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Tělesná výchova a sport handicap. I (KFE / TVH1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFE / TVH1 - Tělesná výchova a sport handicap. I, Fakulta zdravotnických studií, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Témata seminářů:1. blok (1. - 3.týden): Specifika tělesné výchovy, sportu a rekreace u různých postižení2. blok (4. - 6.týden): Klasifikace pro sport zdravotně postižených3. blok (7. - 9.týden): Základní atletická pravidla.Metodika nácviku vybraných atletických disciplín

Získané způsobilosti

Studenti jsou vedeni k přesnému provádění jednotlivých sportovních disciplín u lidí s postižením mentálním, tělesným a smyslovým a u lidí s různým druhem oslabení.

Literatura

CP-ISRA. Příručka pravidel klasifikace. 7.vyd. Praha, Spastic handicap. 1998. KOL. AUTORŮ. Sport a rekreační aktivity zdravotně postižených dětí. 1.vyd. Praha, Asociace rodičů a přátel zdravotně postižených dětí, 1991. 200 s. ISBN 80-238-4943-3. BĚLKOVÁ, T. Zdravotní plavání. 1.vyd .Praha, Karolinum, 1994. 43 s. ISBN 80-7066990-X.

Požadavky

Účast na sportovním tréninku handicapovaných osob - TJ NOLA.Aktivní 80% účast na výuce cvičení.

Garant

Mgr. Štefan Balkó, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Štefan Balkó, Ph.D.