Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Zimní TV kurz (KFE / ZTKE5)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFE / ZTKE5 - Zimní TV kurz, Fakulta zdravotnických studií, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsahové zaměření:Didaktika a asistence jízdy na monoski.Didaktika lyžování osob se zrakovým postižením.Didaktika lyžování osob se sluchovým postižením.Doprovodné aktivity.

Získané způsobilosti

Oborové znalosti:Student umí popsat a vysvětlit specifika sjezdového lyžování handicapovaných.Oborové dovednosti:Student je schopen aplikovat získané vědomosti při výcviku sjezdového lyžování handicapovaných - jízda na monoski, zvládne úlohu traséra při lyžování osob se zrakovým i sluchovým handicapem.

Literatura

JEŠINA, O. Aplikované pohybové aktivity v zimní přírodě. Olomouc: UP v OlomoucI, 2007. Gnad, T., & Psotová, D. Běh na lyžích. Praha Karolinum, 2005. PŘÍBRAMSKÝ, M., K. JELEN a S. VODIČKOVÁ. Česká škola lyžování. Carving. Praha: UK FTVS, 2002. HRUŠA, J. et. al. Česká škola lyžování. Lyžování zdravotně postižených. Praha: Svaz lyžařů České republiky, 1999. Bláha, L. Pohybové aktivity a zrakové postižení - problémy a možnosti. Banská Bystrica: Univerzita Mateja Bela, Pedagogická fakulta., 2010. PSOTOVÁ, D. Sjíždění a zatáčení na lyžích. Praha: Karolinum 2007. GNAD T. a kol. Základy teorie lyžování a snowboardingu. Praha: Karolinum, 2008.

Požadavky

Aktivní účast na lyžařském výcviku handicapovaných.

Garant

PhDr. Kateřina Vaníková, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Kateřina Vaníková, Ph.D.