Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy vědecké práce (KFE / ZVP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFE / ZVP - Základy vědecké práce, Fakulta zdravotnických studií, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Témata:1.týden: Výzkumný projekt a jeho základní složky2.týden: Práce s odbornou literaturou, bibliografické citace3.týden: Tvorba rešerší4.týden: Bibliografické databáze5.týden: Základní výzkumné metody6.týden: Specifika pozorování7.týden: Dotazník, jeho konstrukce, vyhodnocení a interpretace8.týden: Kasuistiky, informovaný souhlas, citační pravidla9.týden: Psaní bakalářské práce, citační editor

Získané způsobilosti

Studenti získají praktické rady a informace o postupu při zpracování bakalářské práce.

Literatura

nullKOVAŘÍČEK,V., HOLOUŠOVÁ, D. Diplomová práce. Olomouc: UP, 1986. Čmerková, S., Daneš, F., Světlá, J. Jak napsat odborný text. Praha: Leda, 1999. BARTOŠ, J. Metodika diplomové práce. Olomouc: UP, 1991. SIEGLOVÁ, J. aj. Pokyny pro vypracování bakalářské práce v oboru fyzioterapie a léčebné. 2004. ISBN 80-210-3485-8.HNÍZDIL, J. Pokyny pro vypracování bakalářské práce zdravotnických oborů UJEP.Ústí nad Labem, 2006.21s. POKORNÝ, I.aj. Pokyny pro vypracování diplomové práce na katedře tělesné výchovy. Ústí nad Labem:KTV 2002.16.s. 2002. ZVÁROVÁ, J. Základy statistiky pro biomedicínské obory. Praha, 2007. ISBN 80-7184-786-0.MICHALÍK, P., ROUP, Z., VRBÍK, V. Zpracování diplomové práce na počítači. 2.vyd. Plzeň, ZČU. 2000.

Požadavky

Písemný test (získané znalosti), ústní přezkoušení (nabyté dovednosti).Aktivní 80% účast na výuce seminářů.

Garant

RNDr. Karel Hrach, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Karel Hrach, Ph.D.