Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Anatomie II (KOPA / ANA2Q)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KOPA / ANA2Q - Anatomie II, Fakulta zdravotnických studií, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Anatomie jater, žlučníku a slinivky břišní, pobřišniceAnatomie vylučovacího ústrojíAnatomie mužského pohlavního ústrojíAnatomie ženského pohlavního ústrojíAnatomie žláz s vnitřní sekrecíAnatomie vegetativního nervového systému, oka a uchaAnatomie CNSAnatomie míchy, periferní nervový systém

Získané způsobilosti

Studenti se budou orientovat v terminologií anatomických struktur a orgánových systémů lidského těla. Poznatky z anatomie jsou základním pilířem pro pochopení dalších klinických předmětů, fyziologie a patologie.

Literatura

DYLEVSKÝ,I. Anatomie a fyziologie člověka. Olomouc: Epava 2001. ISBN 80-901337-0-9.DYLEVSKÝ,I. Funkční anatomie člověka. Manus 2008. HOLIBOVÁ, A. - LAICHMAN, S. Přehled anatomie člověka I., II. Olomouc: VUP, 2001. ISBN 80-7067-665-5.DYLEVSKÝ,I. Základy funkční anatomie člověka. Manus 2007. DYLEVSKÝ, I. Obecná kineziologie. Grada 2007. NETTER, H. Obrazový atlas anatomie. Grada 2006. DYLEVSKÝ, I. Speciální kineziologie. Grada 2008.

Požadavky

Zkouška: ústní

Garant

doc. MUDr. Miroslav Tichý, CSc.

Vyučující

doc. MUDr. Miroslav Tichý, CSc.