Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Edukační činnosti (KOPA / EDCQ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KOPA / EDCQ - Edukační činnosti, Fakulta zdravotnických studií, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Role sestry v edukační činnostiDidaktika jako věda, didaktická analýza učivaTaxonomie výukových cílů, výukové metody,organizační formy výukyInterakce a komunikace ve výuce, styly vedení žáků,osobnost edukátoraCíle a obsah vzdělávání v ošetřovatelství, historickýpřehled a současnost v didaktice ošetřovatelstvíMateriální a didaktické prostředky ve výuce, evaluaceučebnic, a studijních materiálů. AndragogikaStruktura edukačního programu, fáze přípravyHodnocení výsledků edukační činnosti. Přehled edukačníchprogramů v ČR a ve světě, jejich význam v podpoře zdravía prevenci nemoci (WHO - zdraví 21)

Získané způsobilosti

Student získá poznatky z didaktiky a osvojí si praktickou aplikaci při edukaci nejen klientů/pacientů, ale i ošetřovatelského personálu.

Literatura

NELEŠOVSKÁ, A. Didaktika I. - IV. Olomouc: Univerzita Palackého, 1995. PODLAHOVÁ, L. Pedagogická praxe. Olomouc: Univerzita Palackého, 1998. GRECMANOVÁ, H.; URBANOVSKÁ, E. Podporujeme aktivní myšlení a samostatné učení žáků. Olomouc: Hanex, 2000. MICHALÍK, J. Právo pro školy - vyhlášky. Olomouc: Netopjer, 1999. OBST, O. Základy školského managementu pro učitele. Olomouc, UP Olomouc. 1998. ISBN 80-7067-941-7.

Požadavky

Zápočtové požadavky: seminární práce /student vytvoří (realizuje a vyhodnotí) edukační program u klienta s vybraným onemocněním/, kontrolní testy.

Garant

PhDr. Hana Plachá