Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Edukační činnosti (KOPA / EDCW)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KOPA / EDCW - Edukační činnosti, Fakulta zdravotnických studií, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Témata přednášek:Edukace, pojem edukace, edukační lekce, struktura edukační lekce. 1hPrimární, sekundární a terciální edukace, zdravotnický pracovník v rolích edukátora, lídra, advokáta, vůdce a výzkumníka. 1hMetoda edukačního plánu, dílčí cíle, obsah, vědomosti, pomůcky pro edukátora, pomůcky pro klienta/tky, organizace vyučovací hodiny, učební program. 1hHodnocení edukace, kritéria pro hodnocení klienta/tky, kritéria pro hodnocení edukátorky (sestry). 1hAlternativní vyučovací metody používané při edukaci klienta/ky, hraní rolí, příprava pro praktický nácvik jednotlivých edukací. 1hTémata seminářů:Specifika edukace při onemocnění dýchacích cest, ošetřovatelské zhodnocení individuální potřeby edukace u klienta/pacienta.Specifika edukace u klientů s onemocněním oběhového systému, s krevními chorobami, ošetřovatelské zhodnocení individuální potřeby edukace u klienta/pacienta.Specifikace edukace u klientů s onemocněním zažívacího systému, s onemocněním endokrinologickým, ošetřovatelské zhodnocení individuální potřeby edukace u klienta/pacientaSpecifikace edukace u klientů s onemocněním ledvin a močových cest, ošetřovatelské zhodnocení individuální potřeby edukace u klienta/pacienta.Specifikace edukace u klientů s onemocněním onkologickýmSpecifikace edukace u klientek s gynekologickým onemocněnímSpecifikace edukace u klientů s kožním onemocněním, s infekčním onemocněním.Specifikace edukace u klientů s onemocněním oka, ucha.Specifikace edukace u klientů s psychiatrickým onemocněním.Specifikace edukace u klientů s onemocněním pohybového ústrojí, specifikace edukace seniorů, ošetřovatelské zhodnoceníindividuální potřeby edukace u seniorů.

Získané způsobilosti

Student získá poznatky z didaktiky a osvojí si praktickou aplikaci při edukaci nejen klientů/pacientů, ale i ošetřovatelského personálu.

Literatura

PRŮCHA, J. Moderní pedagogika. Praha: Portál, 2005. ISBN 80-7367-047-X.ZÁVODNÁ, V. Pedagogika v ošetrovatelstve. 2. vyd. Martin: Osveta, 2005. 2005. ISBN 80-8063-183-X.Čáp J., Mareš J.:. Psychologie pro učitele, Portál, Praha, 2007.

Požadavky

Zápočtové požadavky: seminární práce /student vytvoří (realizuje a vyhodnotí) edukační program u klienta s vybraným onemocněním/, kontrolní testy.

Garant

PhDr. Jana Pelcová

Vyučující

PhDr. Jana Pelcová