Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Informatika 1 (KOPA / INF1R)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KOPA / INF1R - Informatika 1, Fakulta zdravotnických studií, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Témata:Dvojková soustava, bit, bytePrincip RAM, vstupní a výstupní zařízení počítače, operační systémyVytvoření složky, kopie a přesun souboru, klávesové zkratkyPrincip DNS, web (vyhledání informace), (anti)viryOdeslání e-mailu s přílohouE-learning - princip, systémyTextový editor (změna formátu písma, číslování položek, tabulky, čísla stránek, odstavce, zalomení stránky, nadpisy a vložení automatického obsahu, záložka Reference, vytvoření hypertextového odkazu, uložení ve formátu PDF / HTML)Sešity (automatické doplnění posloupnosti, formát buněk, formát desetinných čísel, funkce suma, transponování, relativní odkazy a symbol $, průvodce funkcemi, maticový vzorec - četnosti,třídění dat, grafy, ukotvení příček)Prezentace (s animací)

Získané způsobilosti

pochopit způsob využívání výpočetní techniky v oblasti zdravotní a sociální péče, naučit se základním dovednostem při práci s počítačem, naučit se orientaci v informačních systémech a na internetu, naučit se hledat potřebné informace v databázích, naučit se přímému předávání informací pomocí výpočetní techniky, naučit se počítačovému vedení ošetřovatelské dokumentace, pochopit význam ochrany dat a informací ve zdravotnické dokumentaci pacienta.

Literatura

KOLEKTIV AUTORŮ. Internet: jednoduše, srozumitelně, názorně. 2. aktualiz. vyd., Brno: CP Books, 2005. 194 s. KRAUS, P. Obsluha počítače v kostce. 1.vyd. Havlíčkův Brod, Fragment, 1997. 131 s. ISBN 80-7200154-X. MINASI, M. PC - velký průvodce hardwarem. Praha: Grada, 1998. PŘÍHODA, P., ZACPAL, J. Počítač na dlani. 1. vyd., Olomouc: Rubico, 2003. 78 s. Městecký P. Počítač v kanceláři: používáme Windows 2000, Word a Excel 2000, Outlook 2000., Praha, Computer Press, 2001. MICROSOFT CORPORATION. Základy sítí. Computer Press, 1999.

Požadavky

Ústní přezkoušení.Dodržení předepsané docházky.

Garant

RNDr. Karel Hrach, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Karel Hrach, Ph.D.